Kinderopvangtoeslag
aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Dankzij de voorziening kinderopvangtoeslag kunnen de kosten voor de opvang van uw kind voor een groot deel vergoed worden. Om hiervoor in aanmerking te komen is een aantal zaken van belang.
  • U en uw partner werken, volgen een opleiding of traject naar werk of inburgeringscursus.
  • U en uw partner dragen de Nederlandse nationaliteit of hebben een geldige verblijfsvergunning. Ook geldig is de nationaliteit van een ander EU land, Liechtenstein Noorwegen, IJsland of Zwitserland mits u ingeschreven staat bij de Nederlandse gemeente waar uw woont.
  • Ga naar www.toeslagen.nl en log in met uw Digid. Zodra u bent ingelogd, ziet u in het toeslagenoverzicht de verschillende soorten toeslagen. Klik naast kinderopvangtoeslag op aanvragen. Vervolgens doorloopt u een aantal pagina waar wordt gevraagd naar uw gegevens. Om de aanvraag van de toeslag te vergemakkelijken is het handig om deze gegevens alvast bij de hand te houden. Hieronder vindt u een overzicht van de gegevens waarnaar gevraagd wordt.

    Heeft u een partner? Dan wordt het aantal kinderopvanguren waarop u recht heeft bepaald op basis van de ouder met de minste arbeidsuren. U kunt dit berekenen door het aantal uren die deze ouder werkt te vermenigvuldigen met 70%.