Babymassage

Babymassage

In samenwerking met Assal van Angel’s Baby bieden wij op vrijdagmorgen Babymassage aan in onze groepsruimte. Babymassage is een manier om de band tussen ouder en kind te versterken. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, de lichaamstaal.

In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuïtief aanvoelen wat hij of zij nodig heeft. Op deze manier leren ouders hun kind beter begrijpen en te respecteren.

Tevens wordt hiermee de basis van het in elkaar vertrouwen hebben versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen. Het maakt dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid.

Tijdens de cursus worden verschillende vaardigheden en technieken aangeleerd om de baby te masseren. Deze zijn afkomstig uit de Bio-Release massage en de Ayurvedische babymassage. Dit heeft een ontspannend en rustgevend effect op de baby en stimuleert de emotionele ontwikkeling.

Babymassage is geschikt voor alle ouders met baby’s en in het bijzonder voor baby’s die veel huilen, buikkrampjes hebben, onrustig zijn en couveuse baby’s. Meedoen kan het beste vanaf 4 á 6 weken totdat het kindje gaat kruipen. De cursus vindt één keer per maand plaats in de grote ruimte van Westvliet Kinderopvang.

Voor ouders en kinderen die bij ons opvang afnemen is de cursus, bestaande uit 2 lessen, gratis. Ieder ander is natuurlijk ook van harte welkom en kan zich aanmelden door te mailen naar assalk@gmail.com.

Op haar website angelsbaby.nl kunt u meer informatie vinden.