Nieuws

Beschikbare plaatsen dagopvang (0-4 jaar)

Nu de zomer voorbij is vragen weer veel ouders naar onze beschikbare plaatsen op de dagopvang.

Op de babygroep (0-2 jaar) is er nog plek op maandag en vrijdag. Voor de peuters (2-4 jaar) is er op elke dag nog een plekje vrij, maar deze groep stroomt nu snel vol. Mocht u interesse hebben, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. 

Kinderopvang Het Zonnetje opent een BSO in Monkey Town Den Haag

Kinderopvang Het Zonnetje opent binnenkort een BSO in Monkey Town Den Haag!

De kinderen kunnen hier uitgebreid spelen bij alle faciliteiten die Monkey Town biedt zoals de verschillende speeltoestellen, het grote springkussen in Airpark One en de Lasergameruimte. Daarnaast zullen we ook (buiten)activiteiten organiseren op Sportpark Westvliet in samenwerking met sportverenigingen aldaar. In de toekomst zullen we ook zwemles aanbieden die zal worden gegeven in het nieuwe zwembad van Max Health Club.

De BSO zal in de middagen geopend zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 18.30 uur en tijdens de vakantie al vanaf 08.30 uur. Vanaf een aantal scholen in in de omgeving zullen we de kinderen ophalen. Kinderen van andere scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom als ze zelfstandig of onder begeleiding van een ouder/verzorger naar de BSO komen.

We zijn een geregistreerde kinderopvang wat betekent dat u voor de kosten van onze opvang Kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Dat geldt dus ook voor de BSO en alle contractvormen die we daar aanbieden. Hierdoor kunt u als ouder een aanzienlijk deel van de kosten vergoed krijgen.

Momenteel zijn we bezig met de laatste voorbereidingen zodat we in juli open kunnen. Inschrijven is echter al vanaf nu mogelijk via het online inschrijfformulier.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de nieuwe BSO dan staan we u graag te woord. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@kinderopvanghetzonnetje.nl.

Groepsindeling Westvlietweg aangepast

Onze kleinschalige kinderopvang is de afgelopen jaren sterk gegroeid en daar zijn we erg blij mee. De nieuwe situatie brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Zo zit de groep op de meeste dagen vol en dat kan soms overprikkelend zijn voor de kleinsten. De peuters hebben daarentegen ook hun ruimte nodig om hun energie even lekker te uiten. Tevens beperkt de huidige groepsindeling een verdere groei terwijl die mogelijkheid er wel is. Daarom zullen we een aanpassing doen door het splitsen van de groep.

Wat houdt het splitsen van de groep in?
De huidige verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar blijft bestaan in de grote ruimte aan de voorzijde. In de kleine ruimte zullen we de jongsten opvangen (0 tot 2 jaar). Deze babygroep zal helemaal worden ingericht voor de doelgroep met bijvoorbeeld educatief materiaal voor baby’s en een pikler klimrek. Hier zullen minder prikkels zijn in vergelijking met de andere groep. Daardoor zijn we nog beter in staat de sfeer te creeren die ze nodig hebben zoals rust afgewisseld met spel. Tevens beschikt de babygroep over een eigen entree. Dit is de eerst volgende deur na die van de grote groep. 

In de praktijk wordt er eigenlijk al op deze manier gewerkt want op drukke momenten gaan we al met de jongsten naar de kleine ruimte. Verder zullen we een opendeurenbeleid hanteren waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat kinderen even komen kijken of spelen op de andere groep. Dit zal vooral fijn zijn voor broertjes en zusjes. Ook zullen we de dag gezamenlijk blijven opstarten en afsluiten op de grote groep. De wetgeving bepaalt dat we daarvoor wel schriftelijke toestemming nodig hebben van u als ouder. Daarom mailen we naar elk gezin en per kind het formulier ‘Toestemmingsformulier afwijken van stamgroep’ en willen we u vragen dit formulier te tekenen (ondertekenen kan digitaal zoals u ook heeft gedaan met de plaatsingsovereenkomst). Uiteraard blijft Ieder kind altijd verbonden aan de eigen stamgroep.