Nieuws

Kinderopvang Het Zonnetje groeit en zoekt een Pedagogisch medewerker

Kinderopvang Het Zonnetje aan de Westvlietweg is de afgelopen jaren gegroeid en daar zijn we erg blij mee. Er zijn nog meer kinderen die naar onze opvang willen komen, maar dan hebben we wel een extra collega nodig. Daarom staat er momenteel een vacature open voor de functie van Pedagogisch medewerker voor 25 á 34 uur verdeelt over 3 á 4 dagen per week. Kom jij ons team versterken? 

Hier kun je de volledige vacature lezen.

Hopelijk zien we je gauw voor een kennismaking. 

Groepsindeling Westvlietweg aangepast

Onze kleinschalige kinderopvang is de afgelopen jaren sterk gegroeid en daar zijn we erg blij mee. De nieuwe situatie brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Zo zit de groep op de meeste dagen vol en dat kan soms overprikkelend zijn voor de kleinsten. De peuters hebben daarentegen ook hun ruimte nodig om hun energie even lekker te uiten. Tevens beperkt de huidige groepsindeling een verdere groei terwijl die mogelijkheid er wel is. Daarom zullen we een aanpassing doen door het splitsen van de groep.

Wat houdt het splitsen van de groep in?
De huidige verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar blijft bestaan in de grote ruimte aan de voorzijde. In de kleine ruimte zullen we de jongsten opvangen (0 tot 2 jaar). Deze babygroep zal helemaal worden ingericht voor de doelgroep met bijvoorbeeld educatief materiaal voor baby’s en een pikler klimrek. Hier zullen minder prikkels zijn in vergelijking met de andere groep. Daardoor zijn we nog beter in staat de sfeer te creeren die ze nodig hebben zoals rust afgewisseld met spel. Tevens beschikt de babygroep over een eigen entree. Dit is de eerst volgende deur na die van de grote groep. 

In de praktijk wordt er eigenlijk al op deze manier gewerkt want op drukke momenten gaan we al met de jongsten naar de kleine ruimte. Verder zullen we een opendeurenbeleid hanteren waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat kinderen even komen kijken of spelen op de andere groep. Dit zal vooral fijn zijn voor broertjes en zusjes. Ook zullen we de dag gezamenlijk blijven opstarten en afsluiten op de grote groep. De wetgeving bepaalt dat we daarvoor wel schriftelijke toestemming nodig hebben van u als ouder. Daarom mailen we naar elk gezin en per kind het formulier ‘Toestemmingsformulier afwijken van stamgroep’ en willen we u vragen dit formulier te tekenen (ondertekenen kan digitaal zoals u ook heeft gedaan met de plaatsingsovereenkomst). Uiteraard blijft Ieder kind altijd verbonden aan de eigen stamgroep.