Nieuws

Epicx Zomerfestival

Na het succes van vorige jaar is Epicx sinds 1 juli weer begonnen met het zomerfestival. Naast de al bekende activiteiten zijn er deze zomer ook een surfglijbaan, Tobbedans, een groot zwembad met bootjes en een zandbak voor de kleintjes. 

Met de kinderen van onze BSO zullen we natuurlijk ook gebruik gaan maken van deze spetterende activiteiten. Het is ook mogelijk om deze zomer een week of een paar dagen aan de sluiten bij onze BSO. De BSO is open op dinsdag en donderdag en bij voldoende aanmeldingen ook op andere dagen.

Vanaf 08.30 uur staan we voor de kinderen klaar en starten we de dag gezamenlijk op. Daarna gaan we een activiteit doen zoals spelen op de speeltoestellen van Epicx. In de middag lunchen we met z’n alle op de groep. Na een kort rustmoment gaan we weer een activiteit doen bijvoorbeeld buiten bij de zomeractiviteiten. We eindigen de dag weer op de groep waar de kinderen tot 18.30 uur kunnen worden opgehaald. 

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Geef bij vragen/opmerkingen aan op welke specifieke dagen uw kind bij ons komt spelen. 

Beschikbare plaatsen dagopvang (0-4 jaar)

Nu de zomer voorbij is vragen weer veel ouders naar onze beschikbare plaatsen op de dagopvang.

Op de babygroep (0-2 jaar) is er nog plek op maandag en vrijdag. Voor de peuters (2-4 jaar) is er op elke dag nog een plekje vrij, maar deze groep stroomt nu snel vol. Mocht u interesse hebben, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. 

Onze BSO in Epicx Den Haag (voorheen Monkey Town)

Kinderopvang Het Zonnetje biedt Buitenschoolse opvang in Epicx Den Haag (voorheen Monkey Town).

De kinderen kunnen hier uitgebreid spelen bij alle faciliteiten die Epicx biedt zoals de verschillende speeltoestellen, het grote springkussen in Airpark One en de Lasergameruimte. Daarnaast zullen we ook (buiten)activiteiten organiseren op Sportpark Westvliet in samenwerking met sportverenigingen aldaar. In de toekomst zullen we ook zwemles aanbieden die zal worden gegeven in het nieuwe zwembad van Max Health Club.

Op dit moment is de BSO open op dinsdag en donderdag, maar bij voldoende aanmeldingen gaan we ook op andere dagen open. De openingstijden zijn van 14.30 tot 18.30 en tijdens de schoolvakanties vanaf 08.30 uur. 

Vanaf een aantal scholen in in de omgeving halen we de kinderen op. Kinderen van andere scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom als ze zelfstandig of onder begeleiding van een ouder/verzorger naar de BSO komen.

We zijn een geregistreerde kinderopvang wat betekent dat u voor de kosten van onze opvang Kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Dat geldt dus ook voor de BSO en alle contractvormen die we daar aanbieden. Hierdoor kunt u als ouder een aanzienlijk deel van de kosten vergoed krijgen.

Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de nieuwe BSO dan staan we u graag te woord. Stel uw vraag via het contactformulier.

Groepsindeling Westvlietweg aangepast

Onze kleinschalige kinderopvang is de afgelopen jaren sterk gegroeid en daar zijn we erg blij mee. De nieuwe situatie brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Zo zit de groep op de meeste dagen vol en dat kan soms overprikkelend zijn voor de kleinsten. De peuters hebben daarentegen ook hun ruimte nodig om hun energie even lekker te uiten. Tevens beperkt de huidige groepsindeling een verdere groei terwijl die mogelijkheid er wel is. Daarom zullen we een aanpassing doen door het splitsen van de groep.

Wat houdt het splitsen van de groep in?
De huidige verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar blijft bestaan in de grote ruimte aan de voorzijde. In de kleine ruimte zullen we de jongsten opvangen (0 tot 2 jaar). Deze babygroep zal helemaal worden ingericht voor de doelgroep met bijvoorbeeld educatief materiaal voor baby’s en een pikler klimrek. Hier zullen minder prikkels zijn in vergelijking met de andere groep. Daardoor zijn we nog beter in staat de sfeer te creeren die ze nodig hebben zoals rust afgewisseld met spel. Tevens beschikt de babygroep over een eigen entree. Dit is de eerst volgende deur na die van de grote groep. 

In de praktijk wordt er eigenlijk al op deze manier gewerkt want op drukke momenten gaan we al met de jongsten naar de kleine ruimte. Verder zullen we een opendeurenbeleid hanteren waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat kinderen even komen kijken of spelen op de andere groep. Dit zal vooral fijn zijn voor broertjes en zusjes. Ook zullen we de dag gezamenlijk blijven opstarten en afsluiten op de grote groep. De wetgeving bepaalt dat we daarvoor wel schriftelijke toestemming nodig hebben van u als ouder. Daarom mailen we naar elk gezin en per kind het formulier ‘Toestemmingsformulier afwijken van stamgroep’ en willen we u vragen dit formulier te tekenen (ondertekenen kan digitaal zoals u ook heeft gedaan met de plaatsingsovereenkomst). Uiteraard blijft Ieder kind altijd verbonden aan de eigen stamgroep.