Nieuws

De eerste dag van onze bso, avonturen beleven in Scheveningen

Maandag 18 juli zijn we met de kinderen van de bso naar Legoland en Sea Life geweest in Scheveningen. En wat was het leuk! Toen alle kinderen aanwezig waren op school zijn we vertrokken naar de bushalte. En ondanks het warme weer zat de stemming er goed in. De bus reed in één keer door naar Scheveningen en toen we uitstapten keken we zo tegen het Kurhaus aan. 

Als eerste gingen we naar Legoland. Met z’n alle in de lift naar beneden die uitkomt in een grote legowereld! Wat was er veel te zien! We hebben onder andere een 4D-film gekeken, een ritje gemaakt in de lego-achtbaan en heel veel gebouwd en gespeeld natuurlijk. Ook was de stad Den Haag nagebouwd in Legoland en konden de kinderen allemaal bekende gebouwen opnoemen. Zo is het centraal station, het Binnenhof, het Kurhaus en het reuzenrad van Scheveningen allemaal in lego nagebouwd. 
We hebben in Legoland gelunched. De kinderen konden kiezen uit een tosti of een broodje hotdog. De kinderen waren nog lang niet uitgespeeld of het was alweer tijd om naar Sea Life te gaan.

In Sea Life hebben we een piratenspeurtocht gedaan. Ook hebben we geleerd hoe je een piratenknoop maakt om je schip aan de kant te kunnen leggen. We hebben gezien hoe de vissen gevoerd werden en allemaal leuke weetjes te horen gekregen over alle dieren die leven in Sea Life. Toen we aan het eind ook nog eens de speurtocht hadden volbracht kreeg iedereen en welverdiend piratendiploma! Daarna was het bijna alweer tijd om terug te gaan naar school. Wat was het buiten warm. Dat betekent dus eerst tijd voor een ijsje. We hebben heerlijk in de schaduw met uitzicht op zee ons ijsje gegeten en daarna zijn we met z’n alle teruggegaan naar school. Rond half 4 waren we weer terug op school en konden de kinderen nog even spelen of rustig een boekje lezen totdat ze rond 4 uur werden opgehaald. Een geslaagde dag! 

Vanaf 1 september zijn alle kinderen van De Vrije Ruimte  van harte welkom op onze bso! Tijdens de schoolvakanties doen we regelmatig uitjes zoals deze. Je kunt je hier inschrijven. Dan hebben we meteen alle gegevens voor de plaatsingsovereenkomst die we per e-mail versturen. 

Bij gebruik van onze bso kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Hiermee kun je tot 96% procent van de kosten vergoed krijgen. Wij bieden ondersteuning bij de aanvraag.

We wensen iedereen een fijne zomervakantie en een zonnige groet van ons!

Gratis proefdag BSO in De Vrije Ruimte op maandag 18 juli

Om te ervaren hoe leuke onze buitenschoolse opvang is kunnen alle kinderen die interesse hebben in onze bso gratis een dagje mee op maandag 18 juli. We gaan allemaal leuke avonturen beleven in Scheveningen bij Legoland en Sealife. Daarna gaan we nog even naar het strand en tussen de middag krijgt iedereen een gezonde lunch van ons. Aan het eind van de middag gaan we terug naar school. Op de bso is er dan nog ruimte om even bij te komen van de dag en om vrij te spelen waarna de kinderen kunnen worden opgehaald. 

Deelname is gratis en aanmelden kan door ons te mailen via administratie@kinderopvanghetzonnetje.nl

Buitenschoolse opvang het Zonnetje in samenwerking met De Vrije Ruimte

Kinderopvang Het Zonnetje werkt samen met De Vrije Ruimte (Stadhouderslaan 15 te Den Haag) om buitenschoolse opvang te bieden aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. 

Inpandig wordt opvang geboden in een ruimte die conform regelgeving en kwaliteitseisen ingericht zal zijn qua interieur, ontwikkelingsmateriaal en speelmateriaal.

Kinderen kunnen na schooltijd zelfstandig naar de groep komen of door ons gediplomeerd personeel opgehaald worden. Na schooltijd bieden we de kinderen een veilige speelomgeving waar zij hun eigen keuzes kunnen maken. Ook gedurende de vakanties bieden wij een gevarieerd en aantrekkelijke dagbesteding waarin ieder kind tot zijn of haar recht komt en vooral een leuke dag kan hebben! De pedagogische doelstellingen van Kinderopvang het Zonnetje sluiten zoveel mogelijk aan bij de visie van De Vrije Ruimte. Zo zal er gebruik gemaakt worden van begeleiders van De Vrije Ruimte die onder andere hun creativiteit ten dienste stellen van de opvang.Kinderen van De Vrije Ruimte krijgen voorrang bij plaatsing maar ook kinderen van scholen in de omgeving kunnen gebruik maken van deze opvang.

De buitenschoolse opvang is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 14.30 tot 18.30 uur en tijdens vakanties vanaf 08.30 uur.
Bij voldoende aanmeldingen hopen we na de zomervakantie van start te gaan.

De tarieven kunt u hier vinden.

Heeft u interesse? Neemt u gerust contact op. Wij zullen u graag te woord staan.

Adres
De Vrije Ruimte
Stadhouderslaan 15
2517 HV Den Haag

Telefoon: 06-16048960
E-mail: info@kinderopvanghetzonnetje.nl