Activiteiten kinderopvang

Activiteiten kinderopvang

We zijn er trots op dat we een aantal extra activiteiten kunnen aanbieden aan onze kinderen. Dit doen we in samenwerking met andere professionals. Kinderen die bij ons staan ingeschreven kunnen kosteloos deelnemen. Deze activiteiten bieden we aan naast de activiteiten die onze pedagogisch medewerkers dagelijks aanbieden.

Peuterdans

Op dinsdagochtend bieden we peuterdans aan onze oudere kinderen. Dit doen we in samenwerking met dansschool Dansbende. Een professionele docent komt bij ons op de groep en neemt de kinderen een uur lang mee in de wereld van dansen, bewegen en leren. 
Aan de hand van platen, verhaaltjes en thema’s leren de kinderen om met hun lichaam uit te beelden wat zij met woorden nog niet kunnen. Dit stimuleert niet alleen de motorische ontwikkeling maar ook de taalontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling. Daarnaast is het voor de kinderen fijn om op deze manier hun energie kwijt te kunnen.

Pas tussen het 3de en 4de jaar gaan kinderen echt met elkaar spelen. Ze gebruiken dan hetzelfde speelgoed, houden al een beetje rekening met elkaar en reageren op elkaar. Dat komt doordat het kind gaat merken dat andere kinderen ook wensen en gevoelens hebben. Daarom is peuterdans zo een leuke en goede aanvulling op onze opvang omdat het de ontwikkeling van kinderen vanuit meerdere perspectieven stimuleert wat tevens bijdraagt aan een goede voorbereiding op de basisschool.

Na afloop van de peuterdans is er tijd om nog even vrij te spelen op de groep voordat de warme middagmaaltijd wordt gegeten. Dit sluit aan bij de dagelijkse structuur en regelmaat die we binnen de kinderopvang creëren en waar kinderen behoefte aan hebben.

 

Monkey Town

Dankzij de samenwerking met andere dienstverleners binnen het pand aan de Westvlietweg brengen we met de kinderdagopvang regelmatig een bezoek aan Monkey Town. Dit is een zogenaamd indoor speelparadijs waar met name de peuters zich even heerlijk kunnen uitleven. Zo zijn er klimtoestellen, glijbanen, uitdagende tunnels, geheime gangetjes en natuurlijk een ballenbak. De kinderen vinden dit altijd geweldig.

Wandelen (naar de kinderboerderij)

We vinden het belangrijk om regelmatig buiten te zijn met de kinderen. Op elk moment van de dag kan gebruik worden gemaakt van de tuin. Daarnaast maken we elke week een wandeling met de kleinsten. De kinderen vinden het leuk om met elkaar de buitenwereld te ontdekken. Daarom wandelen we ook vaak naar de kinderboerderij aan de overkant. Zo zien we dat dieren, planten en bloemen er elk seizoen weer anders uit kunnen zien.

(Voor)lezen

(Voor)lezen heeft een heel positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen waaronder de taalontwikkeling. Door voor te lezen leren ze ook dingen beter te begrijpen en zichzelf te uiten naar de buitenwereld. Bijvoorbeeld met verhaaltjes waarin spelenderwijs allerlei emoties en gevoelens aan bod komen. Ook leren ze zich dingen voor te stellen en te fantaseren wat de creativiteit stimuleert. Met het vertelkastje geven we hier op een heel leuke manier invulling aan voor onze peuters. Terwijl er wordt voorgelezen kunnen ze meekijken op een grote praatplaat.