Buitenschoolse opvang
Den Haag

Buitenschoolse Opvang Westvlietweg (BSO 4-12 jaar)

Kinderopvang Het Zonnetje biedt buitenschoolse opvang in Monkey Town Den Haag. De kinderen kunnen gebruik maken van onder andere het grote speeltoestel, Airpark One en Lasergamen. Daarnaast organiseren we ook buitenactiviteiten in samenwerkingen met sportclubs op sportpark Westvliet.

Op schooldagen zijn de kinderen vanaf 14:30 uur welkom en zullen onze pedagogisch medewerkers voor ze klaarstaan. Bij een aantal scholen in de omgeving halen we de kinderen op. Daarnaast kunnen ouders hun kinderen zelf naar de BSO brengen en zijn ze de rest van de middag vrij om te doen en te laten wat ze zelf willen. Wij zorgen in de tussentijd voor de kinderen die na binnenkomst eerst even mogen bijkomen van de schooldag. Op de groep bieden we ze drinken en een gezonde snack aan. Er is de mogelijkheid om te te spelen, lezen, knutselen en nog veel meer. Natuurlijk mogen ze ook naar het speeltoestel van Monkey Town, het enorme springkussen van Airpark One of Lasergamen. Als het weer het toelaat doen we ook buitenactiviteiten op Sportpark Westvliet. Tegen het einde van de middag kunnen de kinderen worden opgehaald tot we om 18:30 uur sluiten. 

Tijdens de schoolvakanties zijn we vanaf 08:30 uur open en organiseren we in samenwerking met Epixc leuke activiteiten voor binnen en buiten en zullen we zelfs uitstapjes maken in de regio. 

Heeft u interesse, dan kunt u zich direct inschrijven via het inschrijfformulier. Na inschrijving nemen we contact met u op. Heeft u eerst nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Kosten

Omdat we een officiële kinderopvang zijn komt u voor het gebruik van onze BSO in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag. Hiermee kan een aanzienlijk deel van de kosten worden vergoed. Ook wanneer u maar 1 dag per week BSO afneemt. Een eis voor de Kinderopvangtoeslag is dat u als ouder werkt. U bent echter niet verplicht om (alleen) BSO af te nemen op dagen waarop u werkt. Het mag ook op een vrije dag en zelfs op een werkdag en daarnaast een vrije dag. Tevens is het mogelijk om bij 2 verschillende BSO’s te staan ingeschreven mits dit niet voor dezelfde dagen is. Zo kan uw kind 1 of 2 dagen naar ons komen en 1 of 2 dagen naar een andere BSO. 

De kinderopvangtoeslag vraagt u eenvoudig aan bij de Belastingdienst via de website toeslagen.nl. Indien gewenst bieden wij ondersteuning bij de aanvraag.

 

Contracten en tarieven

Als kinderopvangorganisatie zijn we verplicht om de afspraken met u als ouder vast te leggen. Dit doen we in de plaatsingsovereenkomst die we u aanbieden zodra u zich heeft ingeschreven. Het gaat dan met name om de afgesproken opvangdagen, het tarief, het aantal uur per maand en de looptijd. 

Bij de Liduina basisschool in Den Haag en De Lusthof in Voorburg halen we de kinderen op van school. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf uw kind te brengen of dat ze zelfstandig naar de BSO komen. Hiervoor beiden we 2 contractvormen aan. Het 52-wekencontract met vervoer en het 52-wekencontract eigen vervoer. Daarnaast bieden we in samenwerking met Epicx ook het vakantiecontract aan waarbij uw kind alleen op de gewenste dagen tijdens de schoolvakanties komt.

De kinderen zijn bij ons het hele jaar welkom op de dagen die zijn afgesproken in de plaatsingsovereenkomst. Via de ouderapp kunt u natuurlijk altijd extra opvangdagen aanvragen als daar plek voor is op de groep.

Bij elke contractvorm geldt: we berekenen het maandelijkse factuurbedrag door het aantal opvanguren op jaarbasis te delen door 12 maanden. Hierdoor betaalt u elke maand hetzelfde bedrag.

Contracten

  • 52-wekencontract ophalen: het hele jaar door opvang op de afgesproken dagen. Op schooldagen halen we uw kind(eren) op van school. Op dit moment halen we kinderen bij de Liduina basisschool in Den Haag en De Lusthof in Voorburg.
  • 52-wekencontract eigen vervoer: het hele jaar door opvang op de afgesproken dagen. U zorgt er zelf voor dat uw kind aankomt op de bso.
  • 12-weken Epicx vakantiecontract: opvang op de afgesproken dagen tijdens de 12 schoolweken. 
Voor alle vormen van kinderopvang die u bij ons afneemt komt u in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag.

Tarieven (2024)

  • 52-wekencontract eigen vervoer: € 9,92 per uur
  • 52-wekencontract met vervoer: € 10,72 (Liduina basisschool Den Haag & De Lusthof Voorburg
  • 12-weken vakantiecontract: € 9,92 per uur

Raadpleeg onze tarievenlijst voor de maandelijkse factuurbedragen van alle contractvormen. Deze kunt u hier vinden.

Epicx

In samenwerking met Epixc organiseren we tijdens de schoolvakanties allemaal leuke activiteiten. Binnen kan gebruik gemaakt worden van de bekende spelen zoals het speeltoestel van Monkey Town, het luchtkussen van Airpark One en Lasergamen. Ook buiten is van alles te beleven. In de zomervakantie zijn er bijvoorbeeld verschillende luchtkussens met water. Daarnaast doen we ook uitstapjes zoals het bezoeken van een pretpark of we gaan naar het strand. 

Kinderopvang Het Zonnetje biedt het Epicx vakantiecontract aan. Ieder kind is tijdens de schoolvakanties welkom vanaf 08:30 tot 18:30 uur en kan de hele dag met ons meedoen. Wij dragen in deze tijd de zorg voor uw kind zodat u zich ongestoord kunt richten op uw werk of gewoon even tijd heeft voor uzelf. Indien u via ons gebruik maakt van de vakantieopvang komt u ook in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag waarmee een aanzienlijk deel van de kosten kunnen worden vergoed.

Natuurlijk kunt u ook zelf met het gezin een bezoek brengen aan Epixc. Binnen de leeftijd van 0 tot 12 jaar is er voor iedereen wat te beleven. Als ouder kunt wat bestellen bij de horeca en bij mooi weer gebruik maken van het buitenterras. 

Impressie van onze buitenschoolse opvang aan de Westvlietweg

Praktische informatie

Adres: Westvlietweg 55, 2491 ED, Den Haag (entree aan zijde van de Groene Zoom)
Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14:15 uur tot 18.30 uur en tijdens schoolvakanties vanaf 08.30 uur. We zijn gesloten op de officiële feestdagen die door de overheid zijn vastgesteld.
LRK-nummer: 874978269
KvK-nummer: 67305660